lumanareCaracteristicile lumanarii depind de felul partilor sale componente:ceara, aditivii si fitilul. Astfel, calitatea cerii si punctul de topire joaca un rol important in procesul de confectionare a lumanarii, iar aditivii, precum si dimensiunea fitilului, afecteaza viteza de ardere. Cunoasterea proprietatilor tuturor acestor elemente este esentiala pentru prevenirea eventualelor defecte ale lumanarilor sau, daca totusi acestea au aparut, pentru determinarea cauzelor.

O lumanare de calitate este una care arde linistit, dureaza mult timp, produce o cantitate mica de fum si da o lumina buna. Ceara folosita pentru fabricarea celor mai multe si mai moderne lumanari este realizata dintr-un amestec de parafina si stearina, fapt ce duce la obtinerea unor produse de calitate, care au o ardere completa, nu produc fum si nu se inmoaie la caldura sau nu se deformeaza in timp.

Produsele noastre au cel mai inalt standard de calitate, fiind preferate atât de către cei ce le aprind, cât şi de cei care le comercializează. 

Timpul lung de ardere, parafina de calitatea cea mai bună, dar şi recipientele, din sticlă sau plastic, practice, sigure, dar şi plăcute vederii, recomandă aceste articole ca fiind cele mai bune de pe piaţă. 

lumanare1

lumanare2

lumanare3

Folosim ca materie prima parafina.

Parafina este o substanță solidă, albă, formată dintr-un amestec de hidrocarburi saturate obținute la distilarea țițeiului și întrebuințată la fabricarea lumânărilor, la impregnarea hârtieiși a țesăturilor, ca materie primă în industria chimică.

În chimie, parafina este un termen care poate fi folosit ca sinonim cu “alcan”, indicând hidrocarburi cu formula generală CnH2n +2. Parafină se referă la un amestec de alcani care se încadrează de 20 ≤ N ≤ 40 gama, ele se găsesc în stare solidă la temperatura camerei şi să înceapă să intre în faza lichidă la temperaturi mai înalte.

Numele este derivat din latină parum (“abia”) + affinis, care înseamnă “lipsit de afinitate” sau “lipsit de reactivitate”, indicând natura parafină lui nereactiva.

Pentru o experiență cât mai plăcută acest site folosește cookie-uri. Navigarea site-ului înseamnă că ești de acord cu detaliile pe care le poți consulta aici.

Privacy Settings saved!
Setări de confidențialitate

Pentru o experiență cât mai plăcută acest site folosește cookie-uri. Navigarea site-ului înseamnă că ești de acord cu detaliile pe care le poți consulta aici.    


  • _ga
  • _gid
  • _gat

Decline all Services
Accept all Services